2020 har været et år med utallige udfordringer både på den private front og i arbejdslivet. Privat har COVID-19 tvunget os til at integrere nye vaner med masker og håndsprit. Og i arbejdslivet har de fleste været tvunget ud i nye vaner, særligt omkring vores online kommunikation med Zoom møder og nye digitale værktøjer til hjemmearbejde.

Disse nye vaner skaber heldigvis også nye muligheder som især kan komme eventbranchen til gode. Det giver nu bedre mening end nogensinde at rykke kurser og events online og dermed få hele verden som publikum, da man af naturlige årsager aldrig løber tør for siddepladser i den digitale verden.

Dermed trænger det helt store spørgsmål sig på: hvilken platform egner sig bedst til digitale events?

Mit svar er at den ideelle platform findes i en kombination af CMS systemet WordPress og to solide plugins: Sensei LMS og WooCommerce. Lad os starte med Sensei LMS.

Gated content med Sensei LMS

Sensei LMS er et bundsolidt Learning Management System (LMS) og indeholder funktionalitet der er som skræddersyet til digitale events. Der findes 3 indholdstyper: kurser, lektioner og quizzer. Indhold kan gemmes bag en betalingsvæg, også kaldet ”gated content”, som kræver at deltageren køber en billet for at få adgang. Adgangen fås igennem den integrerede checkout hvor man får sit eget login til hjemmesiden.

Indholdet kan både være optaget på forhånd eller foregå LIVE igennem alle tænkelige platforme såsom Zoom, Youtube LIVE, Facebook LIVE eller Twitter LIVE for at nævne nogle af de populære valg.

Sensei LMS har en extension kaldet ”Content Drip” som gør det muligt at lancere specifikke lektioner på bestemte datoer. Når datoen er valgt så sørger Sensei LMS for automatisk at sende en mail ud til alle deltagerne på dagen. På den måde kan du bruge din tid på at klargøre dit indhold i stedet for at udsende påmindelser på lanceringsdatoen.

Sensei LMS giver også deltagerne mulighed for at diskutere under hver lektion eller video og har selvfølgelig også et indbygget quiz modul som et rigtigt LMS-system skal have.

Integreret checkout med WooCommerce

Fordi både Sensei LMS og WooCommerce er skabt af det samme team er de to plugins blevet udviklet til at komplementere hinanden. Rent praktisk er selve betalingen fuldt integreret i hjemmesiden så deltagerne ikke ledes væk fra hjemmesiden ved betaling. Du bestemmer selv om betalingen skal være et engangsbeløb, abonnement eller med en prøveperiode. Du kan også dele dit event op i flere dele og lave separate billetter kombineret med en ”Free pass” billet til alt indhold på din hjemmeside.

Et eksempel på dette finder du på den digitale event ”Tokyo Denmark Week” som Brand Rocket har designet og opsat.
Læs casen
Se hjemmesiden

Skræddersyet platform, simpel administration

Det kan lyde overvældende at skulle håndtere en ny platform og samtidigt sørge for at alle event deltagerne får en god oplevelse hvorend de sidder i verden. Derfor har jeg udviklet en række metoder til at gøre administrationen af hjemmesiden nem, fra publicering af nyt indhold, til opdatering og vedligeholdelse af sitet.

Med den nye event platform vil du også modtage en instruktionsvideo som viser og forklarer hvor du skal klikke for at udføre alle de opgaver som skal til for at udnytte hjemmesiden fuldt ud.

Tag fat i mig hvis du overvejer at tage springet ud i det virtuelle, så sørger jeg for at du lander med hovedet oppe og fødderne nede.