Imens teknologien bliver smartere og smartere bliver det samtidigt også nemmere for voksne og børn i alle aldre at lære nyt ved hjælp af opfindsomme læringsredskaber.
Kamibot er en af mange nye opfindelser som i den sidste tid er dukket op, som skal hjælpe børn med at lære at kode. I skrivende stund er Kamibot 43 timer fra at blive realiseret på Kickstarter hvor du kan støtte initiativet og endda købe en 1. udgave af robotten. Kamibot robotten gør det sjovt at lære idet barnet kan se sin kode blive realiseret i den virkelige verden igennem Robottens bevægelser og interaktion med sine omgivelser.

Kamibot anbefales til børn fra 8 års alderen og opefter og har en række features såsom:

  • IR sensor – så Kamibot kan følge en sort linje
  • Ultralyd sensorer – Så Kamibot kan undgå forhindringer
  • Motorer – Så Kamibot kan bevæge sig og rotere sit hoved
  • RGB LED – Så Kamibot kan skifte farve

Kamibot kommer med en app hvor børnene kan programme robotten med det brugervenlige kodeprogram Scratch, hvor kodestykker kan trækkes og slippes.

Kamibot.com

Hvad med de mindre børn?

Tro det eller ej, men nu kan børn helt ned til 3 års alderen snart lære at kode! Ihvertfald ifølge Fischer Price som har deres såkaldte code-a-pillar på trapperne. Code-a-pillar er en robot i form af et tusindben som skal lære de helt små børn de elementære byggesten i kodningen.

Selvom code-a-pillar’s funktionalitet er meget basalt så lærer den alligevel barnet kodens grundlæggende logik. Code-a-pillar fungerer ved at barnet sammensætter en række retningskommandoer i form af tusindbenets kropsdele i en bestemt rækkefølge, hvorefter robottens rute hjemme på stuegulvet bliver programmeret.

Code-a-pillar forventes i butikkerne indenfor kort tid.