Browser push notifikationer er et nyt alternativ til e-mail marketing som er i rivende udvikling og har mange fordele set i forhold til nyhedsbrevet. Her er de 6 største fordele ved at bruge browser push notifikationer som en del af din markedsføring.

1. Bliv set

Den måske vigtigste fordel er at du bringer dine nyheder frem udenom den allerede overfyldte e-mail indbakke. I stedet er dine nyheder direkte synlige i den tilmeldtes browser på PC/Mac eller som en push notifikation på mobilen.
browser push notifikationer

2. Spar tid

I stedet for at bruge ekstra tid på at opsætte og designe et nyhedsbrev sender du dine nyheder direkte til dine potentielle kunder igennem browseren. Du sparer derfor tiden det kræver at opsætte dine nyhedsbreve hver eneste uge eller måned. Samtidigt bliver dine nyheder leveret drypvist og du får derfor oftere gjort opmærksomhed på dig selv.

  • Det kan være en god ide at sørge for at dine nyhedsartikler viser andre relaterede nyheder, så du giver læseren mulighed for at klikke videre på din hjemmeside.

3. Nemmere tilmelding

Tilmeldingen er også langt nemmere idet det kun kræver et enkelt klik med musen eller et tap med fingeren på mobilen. Det er hurtigt set i forhold til nyhedsbreve hvor brugeren skal bekræftes som ejer af sin e-mailadresse og derfor kan give op til 50% frafald i tilmeldingerne.

  • I stedet for at bruge popups eller slidein’s til at tilmelde nyhedsbreve kan du bruge dem til at opfordre til tilmelding af push notifikationer.

4. Notifikationer på det rette tidspunkt

Med OneSignal’s ”Smart scheduling” kan du indstille dine nyheder til at blive udsendt på det mest optimale tidspunkt. Det giver en højere click-through-rate (CTR) og øger dermed antallet af besøgende på din hjemmeside.

5. Integrerer med Twitter eller Google Calendar

OneSignal kan opsættes til at sende notifikationer når du skriver en ny Twitter update eller som påmindelse til en event du har planlagt.

browser push notifikationer

Med Zapier kan du gratis opsætte forbindelse mellem Twitter, Google Calendar og mange andre apps. Læs artiklen om hvordan du kan øge dit salg med Zapier her.

6. Segmentering af brugere

Du kan også segmentere dine tilmeldte brugere, men bid mærke i at det fungerer meget anderledes end segmentering af e-mail lister. Med OneSignal kan du opsætte dine egne filtre men starter som udgangspunkt med 4 overordnede segmenter:

  • Alle brugere
  • Aktive brugere
  • Ikke aktive brugere
  • Engagerede brugere

Derudover kan du bl.a. segmentere på land, sprog og styresystem.

Læs mere om OneSignal segmentering her.

Hvad mister jeg ved at skifte fra e-mail marketing til push notifikationer?

Browser push notifikationer er et nyt og spændende redskab til din hjemmeside, men de mangler oplevelsen ved at åbne et sprødt og velskrevet nyhedsbrev. Det er også vigtigt at huske på at push notifikationen kun indeholder ét link og det vil typisk gå direkte til din nyhed.
browser push notifikationer
Derudover fungerer segmenteringen helt anderledes end hos fx Mailchimp og du mangler derfor muligheden for at opdele dine tilmeldte i lister som fortæller mere om hvad de er interesserede i, fremfor hvilket styresystem de fx bruger.

Efter min personlige mening er Browser push notifikationer et stærkt værktøj som gør dig mere synlig online og som koster dig stort set ingen ekstra tid at bruge.

Okay, så skal jeg begynde at bruge push notifikationer på min hjemmeside?

Det korte svar er ja, men det behøver ikke at være et enten eller spørgsmål. Der er intet galt i at give dine besøgende valget mellem at trykke på knappen for notifikationer eller tilmelde deres e-mailadresse for at modtage dit nyhedsbrev.

Hvordan kommer jeg i gang med browser push notifikationer?

Med et værktøj som Onesignal kan du udføre opsætningen på 1-2 timer inklusiv oversættelse af beskeder og custom design af tilmeldingsknappen.
browser push notifikationer
Onesignal har et WordPress plugin som gør det nemt at installere på din hjemmeside. Derefter kan du nemt sende dine nyheder ud med ét enkelt klik.

Og så er det endda gratis!

Du er også velkommen til at tage kontakt til mig og få hjælp til at opsætte browser push notifikationer på din hjemmeside.

Har du erfaring med push notifikationer eller en mening om hvorfor nyhedsbrevet stadig er et uundværligt marketing værktøj, så skriv gerne i kommentarerne herunder.