Denne gang findes skrifttyperne udelukkende hos Google Fonts som er frit for alle at benytte til sit næste kreative projekt.

Som du vil se nedenfor har jeg snydt en lille smule, da nogle af skrifttypekombinationerne reelt består af den samme skrift, blot i forskellige vægte (tykkelser). Men de tager sig så flot ud, at jeg er sikker på at du vil tilgive mig.

Jeg nyder virkelig at lave denne type indhold, så skriv gerne hvis du har haft glæde af denne artikel, og lad mig vide hvis du har brugt en eller flere af disse skrifttyper i et projekt.

Instrument Serif Regular og Source Serif 4 Regular (Variable)

Instrument Serif giver associationer til en gammeldags avis fra det vilde vesten men leder samtidigt også tankerne hen imod en seriøs videnskabelig udgivelse i et fagblad. Skrifttypen har, især når den bruges i store overskrifter, en stor autoritet som kan bidrage til at den læste tekst får en følelse af større signifikans og vigtighed. Kombineret med Source Serif 4 i brødteksten, giver skrifttyperne en fornemmelse af en mere simpel fortid hvor der kun fandtes én sandhed og hvor lov var ret. Af den grund synes jeg at disse to skrifttyper er et rigtig godt makkerpar, ligesom Lucky Luke og hans hest Jolly Jumper.

Alkatra Bold og Pathway Extreme Regular

Alkatra beskrives af sin skaber som en skrifttype der minder om malede bogstaver på mure med grafitti i Bengal i Indien. Designeren Suman Bhandary beskriver at han forestiller sig skriften malet på væggen med tjære på en pind. Skrifttypen giver i høj grad associationer til østens varme men er samtidigt også legende i sin form, præcis som hvis en ung dreng havde malet teksten med en pind. Næsten som en modpol fungerer Pathway Extreme godt som den mere moderne komplementære brødtekst der bidrager med lidt mere kant, samtidigt med at den beholder de bløde kurver – blot i et mere nutidigt udtryk.

Pathway Extreme Bold og Kantumruy Pro light

En mere legende og nærmest smilende skrifttype er Pathway Extreme i vægt 700. Selvom skrifttypen er fed bevarer den sine skarpe og udtryksfulde kanter der giver liv til den skrevne tekst. Som en forfriskende kontrast bruges Kantumruy Pro i sin light udgave til brødteksten, der understreger fornemmelsen af at teksten nærmest læser sig selv. Denne skrifttype kombination kunne føle sig godt hjemme hos en organisation med fokus på dans, musik, samvær, spil og leg.

Gloock Regular og Outfit Extra Light

Med sit spøjse navn er Gloock en skarpskåret skrifttype som kun fungerer i en meget stor størrelse. Perfekt til store billboards med modeller i modetøj eller som overskrifter i et online møbel- eller indretningsmagasin. Som komplement står Outfit i sin Extra Light vægt på 200 som en raffineret og fin streg der tegner teksten med så minimal brug af farve som overhovedet muligt. En elegant og moderne skrifttype kombination til et dyrt og kræsent publikum.

Figtree Black og Figtree Regular

Figtree er en legende skrifttype der kunne være udsprunget af et tegneseriehæfte med superhelte og skurke. Skrifttypen beskrives af sin designer som “light-hearted and crisp when used for text, yet still retains some punch when used in uppercase”. Jeg kunne ikke være mere enig. Brug Figtree som overskrift til din personlige portfolio hjemmeside eller leg med de mange tyndere vægte som brødtekst, ligesom her hvor Regular skriften gør teksten letlæselig men med et seriøst touch. Tjek alle vægtene ud (fra 300 til 900) før du dømmer Figtree!

Arima Bold og Literata Light

Som en sommermark med blomster får du her Arima hvor bogstavernes former nærmest ligner små skud på en rosenbusk – og så hedder designeren faktisk Rosalie! Tjek de flotte “r” og “a” der bøjer sig lige så let og autentisk som naturen selv. Jo det grænser næsten til en hippefont, men som designeren selv beskriver så “giver skrifttypen genlyd både hos casual og professionelle designere”. Det lette og lystige udtryk bliver forstærket af Literata Light til brødteksten, der giver mere krøl og finurlighed til udtrykket.

Google fonts

På Google fonts finder du over 1500 skrifttyper til fri afbenyttelse for alle – uden begrænsninger. Metoden til at vise skrifttyperne på din hjemmeside er simpel og siden guider dig igennem processen.
Læs mere